Premiu la IAB MIXX Awards pentru proiectul BCR Bursa Binelui

07
06
13

 

Aseară, 6 iunie 2013, în cadrul  IAB MIXX Awards Romania 2013, echipa Kinecto s-a bucurat de câștigarea unui trofeu la categoria Best Brand/Product Launch pentru Platforma CSR online Bursa Binelui, susținută de BCR .

 Bursa Binelui este singura platformă online unde donațiile sunt necomisionate, încurajând astfel și donatorii care vor să participe cu sume mici.

 Challenge: Creșterea awareness-ului, în momentul lansării, asupra unicii platforme CSR online – Bursa Binelui, susținută în mod activ de către BCR. Platforma permite oricărei persoane să facă donații lipsite de orice taxe către ONG-uri, simple sau recurente, începând cu suma de 5 Lei (~1 EUR).

Ideea: Am atras atenția cu o simplă întrebare: Este foarte ușor să dai Like și Share unei cauze sociale, dar acest lucru ajută în vreun fel sau altul cauza respectivă? Ne-am propus ca lumea să se gândească realmente la acest lucru iar în plan secundar să îi motivăm să ajute și să se implice în cazuri reale.

Ca teaser, am întrebat 40 de bloggeri cunoscuți o simplă întrebare : Cum ar fi ca un Like să coste 5 Lei?

În paralel, am lansat un infografic despre obiceiurile românilor în Social Media, având în vedere Likenumărul de Like-uri.

Reveal. Bloggerii au primit și răspunsul: cei 5 lei ar ajuta cauzele sociale de pe Bursa Binelui. Ulterior, am lansat pagina de Facebook Bursa Binelui împreună cu o aplicație care analiza interacțiunea utilizatorului pe Facebook și la final îi recomanda să susțină cauzele ONG-urilor, pe lângă Like-urile și Share-urile implicite.

Campania a fost susținută cu un buget media minim pentru bannere și ad-uri Facebook.

 Rezultate:

Bloggerii s-au implicat în campanie și, alături de miile de accesări ale aplicației și share-uri ale infograficului, au avut un reach de aproape 1.500.000 persoane în momentul lansării.

 

 

Facebook Page: http://www.facebook.com/BursaBinelui.ro

Facebook App: http://www.facebook.com/BursaBinelui.ro/app_450800091645372

 

Postat de Corina Craja pe 07/06/2013 | No Comments
Categorie: Kinecto news

Contact

Ne gasiti in Bucuresti, pe Str. Grigore Mora, nr. 11, sector 1 sau la office [at] kinecto [dot] ro ori la numarul de telefon (+4021) 231 21 21.

Despre

Blogul Kinecto: vei gasi aici noutati din marketing si publicitate, cele mai noi proiecte la care lucram, studii de caz interesante, review-uri de campanii de promovare precum si resurse utile din industrie.

Galerie foto

www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from Kinecto. Make your own badge here.